Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hilton: Πούλησε το Waldorf Astoria Ν.Υ. προς $2 δισ.

Η Hilton σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση για να χρηματοδοτήσει την αγορά περισσότερων ξενοδοχείων στις ΗΠΑ.

Hilton: Πούλησε το Waldorf Astoria Ν.Υ. προς $2 δισ.

Ο όμιλος ξενοδοχείων Hilton Worldwide Holdings Inc. έκλεισε συμφωνία πώλησης του Waldorf Astoria Νέας Υόρκης στην Anbang Insurance Group Co. έναντι του ποσού των 1,95 δισ. δολ.

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, θα υπογράψει συμφωνία διαχείρισης των εγκαταστάσεων με την Anbang, που είναι κινεζική ασφαλιστική επιχείρηση. Με βάση την συμφωνία αυτή η Hilton θα διατηρήσει το δικαίωμα λειτουργίας του πολυτελούς ξενοδοχείου για τα επόμενα 100 χρόνια.

Το ιστορικό κτίριο όπου στεγάζεται το Waldorf Astoria θα υποστεί ριζική ανακαίνιση, όως ανακοίνωσαν οι επιχειρήσεις. Η Hilton προσδιόρισε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση για να χρηματοδοτήσει την αγορά περισσότερων ξενοδοχείων στις ΗΠΑ.

Η μετοχή της Hilton αντιδρά με άνοδο σχεδόν 3% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Wall Street στην Νέα Υόρκη, μετά την ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v