Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒlackRock: Αγοράζει βραχυπρόθεσμο χρέος της ευρωπεριφέρειας

Τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα των κυβερνήσεων της ευρωζώνης φαίνονται ελκυστικά γιατί τα επιτόκια θα είναι σταθερά για κάποια χρόνια, ανέφερε στέλεχος της BlackRock.

ΒlackRock: Αγοράζει βραχυπρόθεσμο χρέος της ευρωπεριφέρειας

Η BlackRock έχει αγοράσει βραχυπρόθεσμα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα, στοιχηματίζοντας πως η προσφορά φθηνών δανείων (TLTRO's) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κρατήσει τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα.

Αν και οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων τίτλων έχουν σημειώσει βουτιά, συνεχίζουν να είναι ελκυστικοί όσον αφορά την ρευστότητα και την αξιολόγηση, ανέφερε στο Βloomberg ο Scott Thiel, αναπληρωτής CIO της BlackRock στο σταθερό εισόδημα.

«Συνεχίζουμε να έχουμε παρουσία στις αγορές της περιφέρειας» ανέφερε ο κ. Thiel. «Tα βραχυπρόθεσμα ομόλογα των κυβερνήσεων της ευρωζώνης φαίνονται ελκυστικά γιατί τα επιτόκια θα είναι σταθερά για κάποια χρόνια, πρόσθεσε.

Από τότε που η ΕΚΤ ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι θα προσφέρει φθηνά τετραετή δάνεια στις τράπεζες για την τόνωση της δανειοδότησης στις εταιρείες και τα νοικοκυριά, η BlackRock αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα από τους τίτλους μεγαλύτερης διάρκειας, σημείωσε ο ίδιος.

Η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων, μετακινήθηκε τους τελευταίους μήνες σε θέση underweight στα μακροπρόθεσμα ομόλογα της περιφέρειας και έκλεισε μια θέση overweight στα πορτογαλικά ομόλογα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν πως η ΕΚΤ θα αγοράσει ομόλογα για να τονώσει την οικονομία της περιφέρειας, πρόσθεσε ο κ. Thiel.

Ο ίδιος τόνισε ότι η ΕΚΤ δεν αναμένεται να προχωρήσει γρήγορα σε QE, λέγοντας πως για αυτό το λόγο τα παράγωγα αυτά έχουν υψηλότερο ρίσκο.

«Δεν πιστεύω ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα ένα πρόγραμμα QE, υπάρχουν πολλά εμπόδια σε κάτι τέτοιο. Η αγορά θα απογοητευτεί. Η συμμετοχή στην αγορά της περιφέρειας με την λογική ότι αν αγοράσει κανείς ένα ομόλογο σήμερα θα του το αγοράσει και η ΕΚΤ, είναι λάθος» επισήμανε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v