Bρετανία: «Η Γαλλία έχει ξοφλήσει» λέει o CEO της John Lewis

Η Γαλλία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, απάντησε στους Times η γαλλική πρεσβεία στο Λονδίνο.

Bρετανία: «Η Γαλλία έχει ξοφλήσει» λέει o CEO της John Lewis

Ο CEO της βρετανικής αλυσίδας λιανικής John Lewis περιέγραψε την Γαλλία ως μια χώρα αρτηριοσκληρωτική και χωρίς ελπίδα και κάλεσε τους Βρετανούς επιχειρηματίες να μείνουν μακρία.

Ο Andy Street υποστήριξε πως η Γαλλία είναι «ξοφλημένη», προσθέτοντας ότι δεν έχει χώρα να είναι σε κατάσταση παραίτησης. Τίποτα δεν λειτουργεί και κανένας δεν ενδιαφέρεται, πρόσθεσε.

Ο κ. Street έκανε τα παραπάνω σχόλια, τα οποία μετέδωσαν αρχικά οι Times, σε εκδήλωση στο Λονδίνο για εταιρείες startup. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ήταν στο Παρίσι για να λάβει βραβείο για την εταιρεία.

Ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε στην ομάδα των επιχειρηματιών που βρίσκονταν στην εκδήλωση πως «αν υπάρχει μια χώρα σε παρακμή, είναι αυτή. Κάθε φορά που τι βλέπω, σκέφτομαι Θεέ μου βοήθα την Γαλλία».

Όπως μεταδίδει η Guardian, ο κ. Street τόνισε ακόμα: «Αν έχετε επενδύσεις σε γαλλικές εταιρείες, βγάλτε τα λεφτά σας το γρηγορότερο δυνατόν».

Εκπρόσωπος της John Lewis τόνισε πως οι δηλώσεις του κ. Street δεν είχαν επίσημο χαρακτήρα και δεν πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά.

Το βράδυ της Πέμπτης η γαλλική πρεσβεία στο Λονδίνο ανακοίνωσε στους Times: «Η Γαλλία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη και είναι η χώρα με το πέμπτο μεγαλύτερο στοκ άμεσων ξένων επενδύσεων στον κόσμο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v