Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Julius Baer: Το 10% των Ευρωπαίων έχει το 50% του πλούτου

Η Γερμανία, η Βρετανία, η Ιταλία και η Γαλλία διαθέτουν περίπου τα τρία τέταρτα του συνολικού πλούτου στην Ευρώπη. Στο Λουξεμβούργο οι πλουσιότεροι κάτοικοι.

Julius Baer: Το 10% των Ευρωπαίων έχει το 50% του πλούτου

Ο ιδιωτικός πλούτος στην Ευρώπη αυξήθηκε στο ιστορικό υψηλό των 56 τρισ. ευρώ το 2013 και αναμένεται να ανέβει ως το 2019 κατά 40%, στα 80 τρισ. ευρώ, σύμφωνα με έρευνα της τράπεζας Julius Baer.

Η έκθεση της ελβετικής τράπεζας που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Λονδίνου, δείχνει πως ο πλούτος στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 1,7% την περασμένη χρονιά, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό που είχε καταγραφεί πριν την κρίση του 2007.

Το πλουσιότερο 10% των ευρωπαϊκών νοικοκυριών κατέχει πάνω από το 50% του πλούτου της ηπείρου, με την συγκέντρωση του πλούτου να αυξάνεται.

«Το μεγάλο θέμα εδώ δεν είναι μόνο ότι το 10% κατέχει το 50% του πλούτου, αλά ότι το 10% στον πάτο έχει πολύ λιγότερα» ανέφερε ο CIO της ελβετικής τράπεζας, Bukhard Varnholt. «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η υπερβολική ανισότητα επιβραδύνει την ανάπτυξη μιας χώρας και αποδυναμώνει την ζήτηση» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με την έκθεση "Wealth Report: Europe", η Γερμανία, η Βρετανία, η Ιταλία και η Γαλλία διαθέτουν περίπου τα τρία τέταρτα του συνολικού πλούτου στην Ευρώπη.

Το Λουξεμβούργο είναι η χώρα με την μεγαλύτερη περιουσία ανά κάτοικο, με τον μέσο ενήλικο να έχει πλούτο πάνω από 400.000 ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v