Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Forbes: Πλουσιότερος Αμερικάνος ο Βill Gates

Ο B. Gates είναι ο πλουσιότερος Αμερικανός για 21 διαδοχική χρονιά, με καθαρή περιουσία $81 δισ. Ο W. Buffet βρίσκεται στην δεύτερη θέση με καθαρή περιουσία $67 δισ. Στην θέση 11 ο Μ. Zuckerberg του Facebook. Πάνω από 100 δισεκατομμυριούχοι έμειναν εκτός λίστας.

Forbes: Πλουσιότερος Αμερικάνος ο Βill Gates

Το ράλι των μετοχών στην Wall Street έχει κάνει τους πλούσιους των ΗΠΑ ακόμα πιο πλούσιους, σύμφωνα με την τελευταία λίστα του Forbes.

Το κατώφλι για την ένταξη στη λίστα του Forbes 400 το 2014 είναι τα 1,55 δισ. δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τότε που το περιοδικό άρχισε να καταγράφει τον αμερικάνικο πλούτο το 1982. Περίπου 113 δισεκατομμυριούχοι έμειναν εκτός λίστας, ενώ την περασμένη χρονιά χρειάζονταν 1,3 δισ. δολάρια για να συμπεριληφθεί κανείς μεταξύ των 400 πλουσιότερων κατοίκων των ΗΠΑ.

Ο Bill Gates βρίσκεται στην πρώτη θέση για 21 διαδοχική χρονιά, με καθαρή περιουσία 81 δισ. δολάρια. Ο φίλος του Warren Buffet βρίσκεται στην δεύτερη θέση με καθαρή περιουσία 67 δισ. δολάρια, ενώ ο Larry Ellison έρχεται τρίτος με καθαρή περιουσία 50 δισ. δολάρια.

Ο ιδρυτής του Facebook, Μark Zuckerberg, είναι πλέον ο 11ος πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ, με την περιουσία του να εκτοξεύεται στα 34 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 15 δισ. δολαρίων σε σχέση με πέρυσι.

Συνολικά οι 400 πλουσιότεροι Αμερικανοί αξίζουν 2,29 τρισ. δολάρια, 270 δισ. δολάρια πάνω σε σχέση με το 2013. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v