Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Ενέκρινε βοήθεια $130 εκατ. για την μάχη κατά του Έμπολα

Το ΔΝΤ ανέφερε πως η οικονομική βοήθεια θα είναι άμεσα διαθέσιμη και θα δοθεί επιπρόσθετα από την ενίσχυση που λαμβάνουν οι χώρες από τα υφιστάμενα προγράμματα του Ταμείου.

ΔΝΤ: Ενέκρινε βοήθεια $130 εκατ. για την μάχη κατά του Έμπολα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την Παρασκευή βοήθεια $130 εκατ. προς την Γουϊνέα, την Λιβερία και την Σιέρα Λεόνε, για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις από τον ιό Έμπολα.

«Το ξέσπασμα του Έμπολα στην Γουϊνέα, την Λιβερία και την Σιέρα Λεόνε έχει κοστίσει ήδη πολλές ζωές» ανέφερε σε ανακοίνωση η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. «Η ανθρωπιστική αυτή κρίση, μπορεί να έχει βαθιές οικονομικές επιπτώσεις» επισήμανε η ίδια. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ΔΝΤ ανέφερε πως η οικονομική βοήθεια θα είναι άμεσα διαθέσιμη και θα δοθεί επιπρόσθετα από την ενίσχυση που λαμβάνουν οι χώρες από τα υφιστάμενα προγράμματα του Ταμείου.

Με βάση τους υπολογισμούς του ΔΝΤ η κρίση μπορεί να αφαιρέσει ως και τρεις ποσοστιαίες μονάδες από την οικονομική ανάπτυξη στη Λιβερία και την Σιέρα Λεόνε το 2014. Όπως τόνισε το ΔΝΤ οι χώρες θα χρειαστούν επιπρόσθετη και μεγάλη βοήθεια από άλλες πηγές για να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις από την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.

Σημειώνεται πως οι τρεις χώρες είναι από τις πιο φτωχές στην Δυτική Αφρική και είναι αντιμέτωπες με την χειρότερη επιδημία του ιού από το 1976, όταν είχαν πεθάνει 3.000 άνθρωποι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v