Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Ξεπερνούν τους 3.000 οι ευρωπαίοι τζιχαντιστές

Η CIA υπολογίζει ότι το σύνολο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους ξεπερνά τις 30.000. Η ΕΕ εκτιμά πως περισσότεροι από 3.000 ευρωπαίοι βρίσκονται στις τάξεις του.

ΕΕ: Ξεπερνούν τους 3.000 οι ευρωπαίοι τζιχαντιστές

Περισσότεροι από 3.000 ευρωπαίοι έχουν προσχωρήσει στις τάξεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της ΕΕ.

Το συγκεκριμένο μέγεθος βαίνει αυξανόμενο, περιλαμβάνει τους δυτικούς που βρίσκονται στη ευρύτερη περιοχή του Ιράκ και της Συρίας, αλλά και εκείνους που ζουν και «δρουν» στην Ευρώπη αλλά και την Βόρειο Αφρική.

Σύμφωνα με το BBC, πέρα από τους ευρωπαίους στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους έχουν προσχωρήσει περίπου 3.000 Τυνήσιοι, 2.500 Σαουδάραβες,, 1.500 Μαροκινοί.

Η CIA ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο συνολικός αριθμός των τζιχαντιστών του ΙΚ υπερβαίνει τις 30.000.

Η ΙΚ κερδίζει έδαφος και στην υπόλοιπη Ασία. Η οργάνωση Αμπού Σαγιάφ των Φιλιππίνων, η οποία παλαιότερα ισχυριζόταν ότι διαθέτει στενούς δεσμούς με την Αλ Κάιντα έχει απειλήσει να σκοτώσει έναν από τους δύο γερμανούς που κρατά ομήρους από τις 10 Οκτωβρίου του 2013, σύμφωνα με αναρτήσεις στο Twitter.

Επίσης απαιτεί 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε λύτρα και να σταματήσει η Γερμανία να υποστηρίζει τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών που εκτελεί εναέριες επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ αλλά και τη Συρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v