H&M: Πιέσεις στο περιθώριο κέρδους το τρίτο τρίμηνο

Το περιθώριο κέρδους συρρικνώθηκε στο 58,3% τους τρεις μήνες ως τον Αύγουστο από 58,8% ένα χρόνο νωρίτερα.

H&M: Πιέσεις στο περιθώριο κέρδους το τρίτο τρίμηνο

Πτώση στο περιθώριο κέρδους ανακοίνωσε το τρίτο τρίμηνο η H&M και προειδοποίησε ότι το κόστος θα επιβαρύνει τα κέρδη ως το τέλος της χρονιάς.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το περιθώριο κέρδους συρρικνώθηκε στο 58,3% τους τρεις μήνες ως τον Αύγουστο από 58,8% ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα καθαρά κέρδη της σουηδικής εταιρείας αυξήθηκαν 20% στα $740 εκατ. (5,3 δισ. κορόνες). Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 5,27 δισ. κορόνες.

Η μετοχή υποχώρησε ως και 4,2%, καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων έξι μηνών, καθώς η σουηδική εταιρεία ανέφερε ακόμα πως οι πωλήσεις Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν με τον μικρότερο ρυθμό τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, η H&M είναι αντιμέτωπη με αυξανόμενο ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Primark, ενώ αυξάνεται το κόστος των πρώτων υλών. Εντωμεταξύ, η Καμπότζη εξετάζει αύξηση του κατώτατου μισθού, μετά από απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

«Το ερώτημα είναι: μπορεί το περιθώριο κέρδους της H&M να αυξηθεί ;» δήλωσε στο Bloomberg, η Anne Critchlow της Societe Generale. «Η H&M δεν είναι επικεντρωμένη στο περιθώριο κέρδους αυτό καθαυτό, αλλά στο να προσφέρει μόδα στην καλύτερη δυνατή τιμή, κάτι που αποτελεί τον σωστό στόχο μακροπρόθεσμα αλλά σημαίνει πως το περιθώριο κέρδους θα δεχθεί πιέσεις» πρόσθεσε η ίδια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v