EE: Θα εγκρίνει την εξαγορά του WhatsApp από Facebook

Η εξαγορά του startup από το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο θα εγκριθεί χωρίς όρους, ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή στο Reuters.

EE: Θα εγκρίνει την εξαγορά του WhatsApp από Facebook

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εγκρίνουν την προσφορά εξαγοράς του WhatsApp από το Facebook έναντι 19 δισ. δολαρίων, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

«Θα εγκριθεί χωρίς όρους» σημείωσε μια από τις πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο κατέληξε σε συμφωνία εξαγοράς του WhatsApp. Την περίοδο που ολοκληρώθηκε το ντιλ το startup είχε 450 εκατομμύρια χρήστες και προσέθετε ένα εκατομμύριο την ημέρα.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει το Facebook, το οποίο το 2012 είχε πληρώσει $1 δισ. για το Instagram.

Όπως και με το Instagram, to WhatsApp θα λειτουργήσει ως αυτόνομη μονάδα στο Facebook, με όλους τους υπαλλήλους να περιλαμβάνονται στην συμφωνία.

Το Facebook είχε αναφέρει πως θα δώσει στο WhatsApp περίπου $4 δισ. και $12 δισ. σε μετοχές. Οι ιδρυτές και το προσωπικό του WhatsApp θα έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν ακόμα $3 δισ. σε μετοχές αν παραμείνουν στο Facebook για τέσσερα χρόνια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v