Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποροσένκο: Ζητά επιπρόσθετη βοήθεια από τη Δύση

Ο Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε πως θα κάνει ότι μπορεί για να προστατέψει την γρίβνα από κερδοσκοπικές επιθέσεις. Ζήτησε αναθεώρηση του προγράμματος του ΔΝΤ και επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια €1 δισ. από την Ε.Ε.

Ποροσένκο: Ζητά επιπρόσθετη βοήθεια από τη Δύση

Επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Δύση για την σταθεροποίηση του ουκρανικού νομίσματος, ζήτησε την Πέμπτη ο Oυκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

Η γρίβνα έχει υποχωρήσει 40% έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους και την έναρξη των συγκρούσεων με τους ρωσόφιλους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Κίεβο, ο κ. Ποροσένκο δήλωσε πως θα κάνει ότι μπορεί για να προστατέψει την γρίβνα από κερδοσκοπικές επιθέσεις.

Ωστόσο, ο ίδιος υποστήριξε πως το υφιστάμενο πρόγραμμα των $17 δισ. του ΔΝΤ θα πρέπει να αναθεωρηθεί εξαιτίας των επιπτώσεων από τον πόλεμο στα ανατολικά της χώρας. Πρόσθεσε ακόμα πως η Ουκρανία χρειάζεται €1 δισ. επιπλέον μακροοικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. και $1 δισ. εγγυήσεις από τις ΗΠΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v