Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ταξιδιωτικές οδηγίες ΗΠΑ-Γαλλίας για την Τουρκία

Η αμερικανική πρεσβεία τονίζει πως οι περιοχές της Τουρκίας που συνορεύουν με τη Συρία και το Ιράκ είναι ιδιαίτερα ευάλωτες.

Ταξιδιωτικές οδηγίες ΗΠΑ-Γαλλίας για την Τουρκία

ΗΠΑ και Γαλλία προειδοποιούν τους πολίτες τους που βρίσκονται στην Τουρκία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λόγω του κινδύνου επιθέσεων από ξένους ή ντόπιους μαχητές, μετά την έναρξη των αεροπορικών επιθέσεων κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας, που συνορεύουν με τη Συρία και το Ιράκ, είναι ιδιαίτερα ευάλωτες, αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένες απειλές.

«Μετά την έναρξη των στρατιωτικών ενεργειών κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, υπενθυμίζεται στους αμερικανούς πολίτες ότι υπήρξαν κατά το παρελθόν βίαιες επιθέσεις στην Τουρκία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας.

Τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους συνέχισαν τις αεροπορικές επιθέσεις κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όμως οι επιθέσει αυτές δεν σταμάτησαν την προέλαση των μαχητών της οργάνωσης σε κουρδική περιοχή κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Η Γαλλία, η οποία αύξησε τη Δευτέρα το επίπεδο απειλής σε 30 πρεσβείες της στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αναθεώρησε την ταξιδιωτική της οδηγία για την Τουρκία και την Ιορδανία μετά τη δολοφονία του γάλλου τουρίστα Herve Gourdel από ισλαμιστική ομάδα της Αλγερίας, η οποία συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος. Συγκεκριμένα, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους γάλλους πολίτες για πιθανές απαγωγές.

«Στο πλαίσιο της παρέμβασης της διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, και λόγω του αυξημένου κινδύνου απαγωγών και επιθετικών ενεργειών κατά πολιτών χωρών που συμμετέχουν στη συμμαχία, ζητείται από τους Γάλλους πολίτες να αυξήσουν την επαγρύπνησή τους», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του το γαλλικό υπουργείο. Παράλληλα, προειδοποιεί κατά της πραγματοποίησης ταξιδιών στα σύνορα του Ιράκ και της Συρίας και στην περιφέρεια Χατάι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v