Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Τρίτη ημέρα απεργίας στην Amazon

Το εργατικό σωματείο Verdi πιέζει την Amazon να καθορίσει τους μισθούς των υπαλλήλων με βάση τις συλλογικές διαπραγματεύσεις της Γερμανίας για τον τομέα της λιανικής και των παραγγελιών και όχι για τον τομέα των logistics.

Γερμανία: Τρίτη ημέρα απεργίας στην Amazon

Εξαπλώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Amazon στη Γερμανία, με τους εργαζόμενους στα έξι από τα εννιά κέντρα διανομής της εταιρείας στη χώρα να μετέχουν στην απεργία που ξεκίνησε τη Δευτέρα. 

Όπως μεταδίδει η WSJ, την Τετάρτη έλαβαν μέρος στην απεργία και τα κέντρα διανομής στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στην Βέρνη.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Amazon Γερμανίας, Anette Nachbar, ο αριθμός ήταν κοντά στους 1.300, όσο και την Δευτέρα και την Τρίτη. «Αν και οι εργαζόμενοι σε ένα ακόμα κέντρο διανομής πήραν μέρος στην απεργία, ο αριθμός των απεργών σε άλλα κέντρα ήταν χαμηλότερος από ότι τις δύο προηγούμενες ημέρες» σημείωσε η ίδια.

Ωστόσο σύμφωνα με το εργατικό σωματείο Verdi, «πάνω από 2.000 άνθρωποι» μετείχαν στις κινητοποιήσεις την Τετάρτη.

Οι κινητοποιήσεις θα λήξουν και στα έξι κέντρα διανομής μετά την νυκτερινή βάρδια της Τετάρτης, αλλά μπορούν να ξεκινήσεις νέες δράσεις ανά πάσα στιγμή, δήλωσε το μέλος του συμβουλίου της Verdi. «Οι πιέσεις από τους υπαλλήλους δεν θα υποχωρήσουν όσο η Amazon αρνείται να διαπραγματευτεί τους μισθούς» είπε η κ. Nutzenberger.

Σημειώνεται ότι η Verdi πιέζει την Amazon να καθορίσει τους μισθούς των υπαλλήλων με βάση τις συλλογικές διαπραγματεύσεις της Γερμανίας για τον τομέα της λιανικής και των παραγγελιών και όχι για τον τομέα των logistics.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v