Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα δράση συγγραφέων κατά της Amazon

Επιστολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα στείλει ομάδα συγγραφέων, ζητώντας να ξεκινήσει έρευνα για μονοπωλιακές πρακτικές της Amazon.

Νέα δράση συγγραφέων κατά της Amazon

Μια ομάδα συγγραφέων που ασκεί πιέσεις στην Amazon να εγκαταλείψει τις τακτικές της στην διαμάχη με τον εκδοτικό οίκο Hachette, θα ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να ξεκινήσει έρευνα για μονοπωλιακές πρακτικές.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η ομάδα των συγγραφέων στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων οι Malcolm Gladwell και Stephen King, συγκεντρώνει υπογραφές για την αποστολή επιστολής στις αμερικάνικες αρχές.

Η επιστολή θα ζητά από την επιτροπή ανταγωνισμού του υπουργείου να «εξετάσει τις επιχειρηματικές πρακτικές της Amazon», ανέφερε στους F.T. ο ιδρυτής της ομάδας Douglas Preston.

«Δεν είναι μια συναισθηματική ή λαϊκιστική έκκληση, απλά επισημαίνει σημεία της νομοθεσίας» σημείωσε ο κ. Preston. Ο ίδιος υποστήριξε πως βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Δικαιοσύνης. «Αναμένουν την επιστολή αυτή και μου έχουν πει πως καλωσορίζουν οποιαδήποτε πληροφορία μπορούμε να προσφέρουμε» πρόσθεσε.

Η Amazon δεν έκανε κάποιο σχόλιο στους F.T.

Σημειώνεται πως η Amazon και η Hachette βρίσκονται σε αντιπαράθεση για την τιμολόγηση των ebooks. Η Authors United έχει εντείνει τις δράσεις της αυτό το καλοκαίρι, δημοσιεύοντας μια διαφήμιση στους New York Times αυτόν τον Αύγουστο και ασκώντας πιέσεις στο συμβούλιο της Amazon νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ο κ. Preston και οι υπόλοιποι συγγραφείς της ομάδας δεν τάσσονται στο πλευρό της Hachette, αλλά διαμαρτύρονται για τον αντίκτυπο των διαπραγματευτικών τακτικών της Amazon στους συγγραφείς.

«Οι κυρώσεις αυτές έχουν οδηγήσει προς τα κάτω τις πωλήσεις των συγγραφέων της Hachette στο Amazon.com κατά τουλάχιστον 50% και σε κάποιες περιπτώσεις ως και 90%» έγραψε η ομάδα σε ανοιχτή επιστολή στα μέλη του συμβουλίου της Amazon. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της έχουν επηρεαστεί πάνω από 2.500 συγγραφείς και 7.000 τίτλοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v