ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι παραβιάσεις δεδομένων το 2013

Σημαντική αύξηση στις παραβιάσεις δεδομένων καταγράφει έκθεση του Ponemon Institute στις ΗΠΑ. Το 27% των εταιρειών απάντησε πως δεν έχει σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση περιστατικών υποκλοπής.

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι παραβιάσεις δεδομένων το 2013

Το 43% των εταιρειών στις ΗΠΑ αντιμετώπισαν το 2013 προβλήματα με παραβιάσεις δεδομένων, σύμφωνα με ετήσια έκθεση του Ponemon Institute που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το νούμερο αυτό είναι 10 ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο από πέρυσι.

Ο αριθμός των παραβιάσεων αυξάνεται, ανέφερε ο Michael Bruemmer, αντιπρόεδρος της εταιρείας Experian που χρηματοδότησε την έρευνα.

«Ειδικότερα ξεκινώντας από το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και τώρα με όλες αυτές τις παραβιάσεις, το μέγεθος έχει ανέβει σημαντικά» είπε ο ίδιος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό το οποίο σημειώθηκε εκτός ΗΠΑ και Ευρώπης. Τον Ιανουάριο, κλάπηκαν προσωπικά δεδομένα από το 40% περίπου των κατοίκων της Νότιας Κορέας. Η υποκλοπή έγινε από έναν υπάλληλο στο Κορεατικό Πιστωτικό Γραφείο, που προσφέρει στοιχεία σε κορεάτικες εταιρείες πιστωτικών καρτών.

Αν και συνήθως οι για τις επιθέσεις αυτές θεωρούνται υπεύθυνοι χάκερ από την Ανατολική Ευρώπη, πάνω από το 80% των υποκλοπών οφείλεται σε αμέλεια των υπαλλήλων.

Ανεξάρτητα από την αύξηση στις υποκλοπές, το 27% των εταιρειών απάντησε πως δεν έχει σχέδιο δράσης για ανάλογα περιστατικά, έναντι 39% στην έρευνα της περασμένης χρονιάς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v