Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pimco: Στο στόχαστρο της SEC για «μαγείρεμα» αποδόσεων

Η έρευνα της SEC έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες. Εξετάζεται εάν η Pimco παρουσίασε πλασματική εικόνα για τις αποδόσεις ενός ETF που διαχειρίζεται ο Bill Gross. Κατέθεσε και ο ισχυρός άνδρας της αγοράς ομολόγων.

Pimco: Στο στόχαστρο της SEC για «μαγείρεμα» αποδόσεων

Έρευνα εναντίον της Pimco ξεκίνησε η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) ερευνώντας το ενδεχόμενο παραπλάνησης των επενδυτών με την παρουσίαση πλασματικής εικόνας για τις αποδόσεις ενός διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF). Η διοίκηση της Pimco επιβεβαίωσε την είδηση σχετικά με την έρευνα, που αρχικά αποκάλυψε η Wall Street Journal, δηλώνοντας: «Πιστεύουμε ότι οι διαδικασίες τιμολόγησής μας είναι απολύτως σωστές και σύμφωνες με τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, στους επιθεωρητές της SEC κατέθεσε ακόμη και ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SEC, Bill Gross, μαζί με άλλα στελέχη της Pimco, σε μία έρευνα που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες.

Η Pimco κατηγορείται ότι αλλοίωσε τα στοιχεία ώστε να παρουσιάσει μεγαλύτερες αποδόσεις για το Pimco Total Return ETF (γνωστό στην αγορά για το ακρωνύμιό του BOND) που διαχειρίζεται περίπου 3,6 δισ. δολ. και διαχειρίζεται ο ίδιος ο κ. Gross. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι κατά τον υπολογισμό της αξίας των τοποθετήσεών του, παρουσίασε υψηλότερες τιμές για συγκεκριμένες επενδύσεις από την τιμή που κατέβαλε όταν τις αγόρασε.

«Η SEC έχει σφίξει τον κλοιό στα επενδυτικά κεφάλαια ειδικότερα για το εάν αποτιμούν σωστά και δίκαια τις τοποθετήσεις τους» εξηγεί η WSJ επικαλούμενη αξιωματούχους της Επιτροπής.

Για την Pimco, η χρονική συγκυρία είναι δύσκολη καθώς το Total Return Fund καλείται να αντιμετωπίσει παράλληλα κύμα φυγής επενδυτών, εν μέρει λόγω της νέας πολιτικής από τη Fed και τη σταδιακή κατάργηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά και λόγω της επεισοδιακής αποχώρησης του Μοχάμεντ Ελ Εριάν

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v