Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Προειδοποιεί για την άνοδο του AfD στην Γερμανία

Ο διεθνής οίκος υποστηρίζει πως η αύξηση της δημοτικότητας του AfD θα αναγκάσει την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να κρατήσει πιο σκληρή στάση απέναντι στην Ευρώπη και περιπλέκει ακόμα περισσότερο την διαχείριση της κρίσης στην ευρωζώνη.

S&P: Προειδοποιεί για την άνοδο του AfD στην Γερμανία

Η άνοδος του αντι-ευρωπαϊκού κόμματος AfD στη Γερμανία δημιουργεί προβλήματα στους μηχανισμούς διάσωσης της ευρωζώνης και καθιστά αμφίβολη την εφαρμογή ενός κανονικού προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE), προειδοποιεί η S&P.

Ο διεθνής οίκος υποστηρίζει πως η αύξηση της δημοτικότητας του AfD  θα αναγκάσει την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να κρατήσει πιο σκληρή στάση απέναντι στην Ευρώπη και περιπλέκει ακόμα περισσότερο την διαχείριση της κρίσης στην ευρωζώνη.

«Ως η μεγαλύτερη κυβέρνηση στην ευρωζώνη και ο βασικός εκδότης ομολόγων υψηλής ασφάλειας, ο ρόλος της Γερμανίας στην διαχείριση της κρίσης είναι καθοριστικός. Η σχετικά ισχυρή εγχώρια πολιτική θέση της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης διευκόλυνε τους αναγκαίους συμβιβασμούς. Μέχρι πρόσφατα, κανένα ανοιχτά ευρωσκεπτικιστικό κόμμα στην Γερμανία δεν είχε καταφέρει να κινητοποιήσει τους πολέμιους των πακέτων διάσωσης και της ανάληψης οικονομικών κινδύνων από τους Γερμανούς φορολογούμενους. Αλλά αυτή η βολική θέση φαίνεται να φτάνει στο τέλος της» γράφει η S&P στην έκθεση της.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει πως από εδώ και στο εξής θα είναι σε επιφυλακή για οποιαδήποτε ένδειξη ότι η Γερμανία υιοθετεί μια πιο σκληρή στάση σε ευρωπαϊκά θέματα.

Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος της Telegraph, Ambrose Evans-Pritchard, την έκθεση της S&P υπογράφει ο Moritz Kraemer, ο οποίος είναι Γερμανός.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v