Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΝP Paribas: Παραιτείται ο πρόεδρος Βaudoint Prot

Ο Baudoint Prot αναμένεται να παραιτηθεί στις 1 Δεκεμβρίου και να αντικατασταθεί από τον Jean Lemierre, ανέφερε καλά πληροφορημένη στην WSJ.

ΒΝP Paribas: Παραιτείται ο πρόεδρος Βaudoint Prot

Ο πρόεδρος της BNP Paribas, Βaudoint Prot, ενημέρωσε το συμβούλιο της τράπεζας για την πρόθεση του να παραιτηθεί, περίπου τρεις μήνες αφότου η γαλλική τράπεζα συμφώνησε να δηλώσει ένοχη για παραβίαση αμερικανικών κυρώσεων και να πληρώσει πρόστιμο $9 δισ.

Ο κ. Prot αναμένεται να παραιτηθεί στις 1 Δεκεμβρίου και να αντικατασταθεί από τον Jean Lemierre, ανέφερε καλά πληροφορημένη στην WSJ. Σύμφωνα με την πηγή το συμβούλιο της BNP Paribas πρόκειται να συναντηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου για να εγκρίνει την κίνηση.

Εκπρόσωπος της BNP Paribas δεν έκανε κάποιο σχόλιο, όπως και οι κύριοι Prot και Lemiere.

Σημειώνεται πως ο κ. Prot ήταν CEO της BNP Paribas από το 2003 ως το 2011, όταν και έγινε πρόεδρος και είχε τα ηνία της τράπεζας κατά την περίοδο που οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ξεκίνησαν έρευνα εναντίον της.

Η πηγή της WSJ υποστήριξε πως ο κ. Prot πρόσφερε οικειοθελώς την παραίτηση του στο συμβούλιο και δεν δέχθηκε πιέσεις. Η απόφαση του βασίστηκε εν μέρει από ότι ήταν εξουθενωμένος έπειτα από τόσα χρόνια δουλειάς και από το ότι είναι 63 ετών. Αλλά ο κ. Praet αποφάσισε ακόμα, πως εφόσον η τράπεζα παραδέχτηκε την ενοχή της κατά την διάρκεια της θητείας του ως προέδρου οφείλει να παραιτηθεί, πρόσθεσε η πηγή.

Ο κ. Prot δεν είχε συμπεριληφθεί στην λίστα των υπαλλήλων της BNP Paribas που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για τις παραβιάσεις των αμερικάνικων κυρώσεων. Η τράπεζα έκοψε δεσμούς με 13 υπαλλήλους στο πλαίσιο του διακανονισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v