Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Προειδοποιήσεις σε Google για πρόστιμα

Ο Χοακίν Αλμούνια υπερασπίστηκε την διαχείριση της τετραετούς έρευνας κατά την Google από την υπηρεσία του και επέμεινε πως δεν έχει επηρεαστεί από πολιτικές πιέσεις.

Κομισιόν: Προειδοποιήσεις σε Google για πρόστιμα

H Google πρέπει να βελτιώσει την πρόταση της για να βάλει τέλος στην έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τις πρακτικές που ακολουθεί στην αγορά αναζήτησης στο διαδίκτυο, διαφορετικά θα τις επιβληθούν ποινές, δήλωσε την Τρίτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.

Όπως μεταδίδει η WSJ, ο κ. Αλμούνια υπερασπίστηκε την διαχείριση της τετραετούς έρευνας κατά την Google από την υπηρεσία του και επέμεινε πως δεν έχει επηρεαστεί από πολιτικές πιέσεις.

Η Επιτροπή ζήτησε από την Google στις αρχές Σεπτεμβρίου να βελτιώσει για τέταρτη φορά την πρόταση της, καθώς αποφάσισε ότι η προηγούμενη προσφορά που είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο δεν ικανοποιούσε την ανησυχίες για κατάχρηση κυρίαρχης θέσης στην αγορά αναζήτησης.

Αν η Google αποτύχει να εφαρμόσει τις απαιτούμενες αλλαγές, το επόμενο λογικό βήμα είναι να προχωρήσουμε στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης αντιρρήσεων ή σε επίσης ποινές κατά τις εταιρείας, τόνισε ο κ. Αλμούνια.

Ο Επίτροπος τόνισε πως η έρευνα είναι πολύπλοκη γιατί εστιάζει σε μια αγορά που αλλάζει ταχύτατα και επειδή οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ δεν βρήκαν τίποτα στην έρευνα τους κατά της Google.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v