Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays: Πρόστιμο ρεκόρ για ανεπαρκή προστασία πελατών

Η ρυθμιστική επιτροπή FCA αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η βρετανική τράπεζα έθεσε τους πελάτες της σε κίνδυνο να χάσουν τμήμα ή και το σύνολο των ενεργητικών τους, σε περίπτωση χρεοστασίου.

Barclays: Πρόστιμο ρεκόρ για ανεπαρκή προστασία πελατών

Η Barclays Plc δέχτηκε πρόστιμο 38 εκατομμύρια στερλίνες ή 62 εκατ. δολάρια από την ρυθμιστική Αρχή της Βρετανίας, διότι δεν κατάφερε να προστατεύσει επαρκώς περιουσιακά στοιχεία πελατών αξίας 16,5 δισ. στερλινών.

Πρόκειται για την δεύτερη ποινή που «τρώει» φέτος η τράπεζα στην πατρίδα της.

Η ρυθμιστική επιτροπή FCA αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η βρετανική τράπεζα έθεσε τους πελάτες της σε κίνδυνο να χάσουν τμήμα ή και το σύνολο των ενεργητικών τους, σε περίπτωση χρεοστασίου. Οι παραβιάσεις έγιναν από τον Νοέμβριο 2007 ως τον Ιανουάριο 2012.

Η FCA αναφέρει ότι είναι το υψηλότερο πρόστιμο που έχουν επιβάλλει οι βρετανικές ρυθμιστικές Αρχές για παραβιάσεις όρων διαχείρισης πελατειακών επενδύσεων.

Η FCA είχε επιβάλλει πρόστιμο 26 εκατ. στερλίνες τον Μάιο στην δεύτερη μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα για ανεπαρκείς ελέγχους στο fixing των τιμών του χρυσού και διεξάγει έλεγχο για κατηγορίες παραπλάνησης πελατών όσον αφορά το dark pool της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v