Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη λύση της διάσπασης οδηγείται η Philips

"Η στιγμή είναι κατάλληλη για αυτό το μεγάλο στρατηγικό βήμα" δηλώνει ο CEO. Στην Health Tech απορροφούνται καταναλωτικά προϊόντα lifestyle και δραστηριότητες κλάδου υγείας. Διαχωρίζεται το τμήμα λαμπτήρων με σενάρια για spinoff.

Στη λύση της διάσπασης οδηγείται η Philips

Τη διάσπαση της Philips σε δύο νέες εταιρίες με τελικό στόχο την πλήρη αυτονόμηση του κλάδου λαμπτήρων, ανακοίνωσε ο ολλανδικός κολοσσός. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι δραστηριότητες σε προϊόντα υγείας και καταναλωτικών προϊόντων lifestyle συγχωνεύονται και δημιουργείται μία νέα εταιρεία με την επωνυμία HealthTech. Ο κλάδος λαμπτήρων αποκτά ξεχωριστή νομική μορφή που ενδεχομένως θα μπορούσε να οδηγήσει και στο spinoff της νεοσύστατης εταιρείας.

Η διοίκηση της Philips δήλωσε πως εξετάζει «διάφορες επιλογές εναλλακτικών δομών ιδιοκτησίας» για τον κλάδο των λαμπτήρων που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και την εκδοχή του spinoff, συμπληρώνοντας πως θα δώσει περισσότερες πληροφορίες στους επενδυτές το 2015.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι νέες εταιρείες θα συνεχίζουν να έχουν το Brand name της Philips και  θα είναι καλύτερα τοποθετημένες για να επιτευχθεί μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

«Τα μέτρα αυτά είναι το τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα στις προσπάθειες της εταιρείας να εξορθολογήσει τις δραστηριότητές της και να επικεντρωθεί στους τομείς με υψηλότερο περιθώριο κερδοφορίας.  «Εκτιμώ το μέγεθος αυτής της απόφασης που λαμβάνουμε, αλλά είναι η σωστή στιγμή για να κάνουμε αυτό το μεγάλο στρατηγικό βήμα για τη Philips καθώς συνεχίζουμε τη μεταμόρφωσή της» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της, Frans van Houten.

Η εταιρεία εκτιμά ότι η αλλαγή της δομής θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους λειτουργίας κατά 100 εκατ. ευρώ το 2015 και επιπλέον 200 εκατ. ευρώ το 2016, δήλωσε η Philips.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v