Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Δικαστήριο ζητά εγγύηση €1,1 δισ. από UBS

Το γαλλικό εφετείο έκρινε πως η τράπεζα πρέπει να καταβάλλει το ποσό ως εγγύηση για να καλύψει πιθανά πρόστιμα σε περίπτωση που βρεθεί ένοχη για ξέπλυμα χρήματος.

Γαλλία: Δικαστήριο ζητά εγγύηση €1,1 δισ. από UBS

Η ελβετική τράπεζα πρέπει να πληρώσει εγγύηση 1,1 δισ. ευρώ στο γαλλικό δημόσιο, αποφάσισε τη Δευτέρα γαλλικό δικαστήριο, εγκρίνοντας προηγούμενη δικαστική απόφαση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το γαλλικό εφετείο έκρινε πως η τράπεζα πρέπει να καταβάλλει το ποσό ως εγγύηση για να καλύψει πιθανά πρόστιμα σε περίπτωση που βρεθεί ένοχη για ξέπλυμα χρήματος.

«Η UBS είναι εξαιρετικά απογοητευμένη με την απόφαση» ανακοίνωσε η τράπεζα με έδρα την Ζυρίχη, προσθέτοντας πως θα ασκήσει έφεση

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως αυτή είναι μια διαδικασία με πολιτικό χαρακτήρα, η οποία από την αρχή της έρευνας δεν ακολουθεί τα βασικά κριτήρια του κράτους δικαίου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές απαίτησαν την εγγύηση μετά την κατάρρευση των συζητήσεων τον περασμένο Ιούλιο, όταν η UBS αρνήθηκε να προχωρήσει στην παραδοχή της ενοχή της, ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

Στις 29 Ιουλίου ο CEO της τράπεζας, Sergio Ermotti δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg πως το πρόστιμο δεν έχει νόημα, λέγοντας πως η UBS διαπραγματευόταν διακανονισμό μερικών εκατομμυρίων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v