Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόρος: Συνάντηση με την πρόεδρο της Αργεντινής

Tο hedge fund Quantum Partners του Τζορτζ Σόρος έχει υποβάλλει αγωγή κατά της Bank of New York Mellon για την μη καταβολή των $539 εκατ. στους κατόχους αναδιαρθρωμένων ομολόγων της Αργεντινής.

Σόρος: Συνάντηση με την πρόεδρο της Αργεντινής

Η πρόεδρος της Αργεντινής, Χριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ, θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον γνωστό δισεκατομμυριούχο επενδυτή, Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει καταθέσει μήνυση κατά της τράπεζας Bank of New York Mellon για την μη καταβολή $539 εκατ. σε κατόχους αναδιαρθρωμένων ομολόγων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης της Αργεντινής δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι θα συζητήσουν η κ. Φερνάντεζ και ο κ. Σόρος στη Νέα Υόρκη. «Η σημερινή διεθνής ατζέντα ξεκινάει με μια συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, καθώς και τον Τζορτζ Σόρος».

Τα τοπικά μέσα ανέφεραν πως η κ. Φερνάντεζ θα επιδιώξει να κερδίσει στήριξη στην μάχη κατά των hedge funds που έχουν μηνύσει τη χώρα. 

Υπενθυμίζεται ότι το hedge fund Quantum Partners του κ. Σόρος είναι ένας από τους τέσσερις πιστωτές που έχουν υποβάλλει αγωγή κατά της BNYM, κατηγορώντας την τράπεζα πως με την εφαρμογή της απόφασης του δικαστή Γκριέζα προστάτευσε δικά της συμφέροντα και όχι αυτά των δικαιούχων. Οι άλλοι ενάγοντες είναι οι Kinghthead Master Fund, RGY Investments LLC και Hayman Capital Master Fund. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v