Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tesco: Λάθος £250 εκατ. στα αποτελέσματα εξαμήνου

Η βρετανική αλυσίδα supermarket που μόλις πριν 20 ημέρες όρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο, ανακοινώνει ότι υπάρχει υπερεκτίμηση στην καθοδήγηση για τα αποτελέσματα εξαμήνου. Ανέθεσε στην Deloitte να ερευνήσει το θέμα.

Tesco: Λάθος £250 εκατ. στα αποτελέσματα εξαμήνου

Υπερεκτιμημένη και μάλιστα κατά 250 εκατ. στερλίνες (408 εκατ. δολ.) ήταν η καθοδήγηση για τα αποτελέσματα εξαμήνου, όπως παραδέχθηκε η Tesco, τονίζοντας ότι θα διερευνήσει εις βάθος το θέμα. Το λάθος αφορά τα κέρδη του ομίλου στο εξάμηνο μέχρι τις 23 Αυγούστου. Μόλις στις 29 Αυγούστου, ο όμιλος είχε δηλώσει πως τα κέρδη της περιόδου υπολογίζονται στα 1,1 δισ. στερλίνες. Εκείνη την ημέρα, η Tesco είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα πετύχει τον αρχικό στόχο κερδοφορίας, ανακοίνωσε σημαντικές περικοπές του επενδυτικού της προγράμματος και δήλωσε ότι δεν θα κοπεί μέρισμα.

 «Ανακαλύψαμε ένα σοβαρό θέμα και αντιδρούμε αναλόγως» δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Tesco, Ντέιβ Λιούις και συμπλήρωσε: «Θα λάβουμε αποφασιστική δράση όταν φανούν τα αποτελέσματα της έρευνας»

Η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ ανέθεσε στην Deloitte να ερευνήσει το θέμα τόσο ως προς τις αιτίες όσο και για τoν αντίκτυπο που μπορεί να προκαλέσει.

Σημειώνεται ότι ο κ. Λιούις ανέλαβε καθήκοντα μόλις την 1η Σεπτεμβρίου και δήλωσε πως αναμένει από τον όμιλο να «ενεργήσει με ακεραιότητα και διαφάνεια». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v