Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Διαψεύδει δημοσίευμα για υποβάθμιση από Moody's

Σύμφωνα με την εφημερίδα L' Opinion η Moody’s έχει στείλει email στη γαλλική κυβέρνηση που προειδοποιεί για υποβάθμιση την Παρασκευή. Δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών.

Γαλλία: Διαψεύδει δημοσίευμα για υποβάθμιση από Moodys

Η γαλλική κυβέρνηση ανέφερε την Πέμπτη πως δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από τον οίκο Moody’s για επικείμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, διαψεύδοντας δημοσίευμα της εφημερίδας L' Opinion.

«Η κυβέρνηση αρνείται το δημοσίευμα της L' Opinion, δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από την Moody’s μέχρι τώρα» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται πως η Moody’s αναμένεται να αναθεωρήσει την αξιολόγηση της Γαλλίας την Παρασκευή και οι αναλυτές εκτιμούν ως αρκετά πιθανή μια υποβάθμιση, μετά την ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα ότι χρειάζεται παραπάνω χρόνο για να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας η Moody’s θα υποβαθμίσει την αξιολόγηση της Γαλλίας κατά μια βαθμίδα στο Aa2 από Aa1. Η L' Opinion ανέφερε πως έχει δει email που έχει αποσταλεί στην γαλλική κυβέρνηση ως προειδοποίηση για την υποβάθμιση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v