Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομπάμα: Οι ΗΠΑ δεν θα εμπλακούν σε χερσαίο πόλεμο στο Ιράκ

Μήνυμα ότι δεν θα στείλει χερσαίες δυνάμεις στο Ιράκ έστειλε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν τις ικανότητες τους για την στήριξη των συμμάχων, πρόσθεσε.

Ομπάμα: Οι ΗΠΑ δεν θα εμπλακούν σε χερσαίο πόλεμο στο Ιράκ

Οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν σε καμία περίπτωση στρατιωτικές δυνάμεις για να διεξάγουν χερσαίο πόλεμο στο Ιράκ, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μια ημέρα αφότου ο αρχιστράτηγος ανέφερε πως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων.

«Είναι πιο αποτελεσματικό να χρησιμοποιήσουμε τις μοναδικές μας ικανότητες στην στήριξη των συμμάχων μας στο έδαφος» σημείωσε ο κ. Ομπάμα σε αεροπορική βάση στην Τάμπα της Φλόριντα. «Αυτή είναι η μόνη λύση που θα επιτύχει μακροπρόθεσμα» πρόσθεσε.

«Ως επικεφαλής σας δεν θα βάλω εσάς και τις υπόλοιπες ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν ένα ακόμα χερσαίο πόλεμο στο Ιράκ» σημείωσε. «Αυτή δεν είναι και δεν θα είναι μια μάχη που θα δώσει μόνη της η Αμερική» επισήμανε. 

«Ένα πράγμα που έχουμε μάθει είναι πως όταν προχωράμε μόνοι μας και οι κάτοικοι αυτών των χωρών δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλία, μόλις φύγουμε, πέφτουν στα ίδια προβλήματα» είπε ο κ. Ομπάμα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ δήλωσε ότι αν οι αεροπορικές επιθέσεις δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα πρότεινε την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v