Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Valls: Χαιρετίζει τις προσπάθειες της ΕΚΤ

Ο Γάλλος πρωθυπουργός σημείωσε πως ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, έχει επιδείξει ετοιμότητα να λάβει περαιτέρω βήματα εφόσον χρειαστεί.

Valls: Χαιρετίζει τις προσπάθειες της ΕΚΤ

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Manuel Valss χαιρέτισε την Τετάρτη τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να τονώσει την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, αλλά τόνισε πως πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα.

«Η ΕΚΤ ανέλαβε τις ευθύνες της και πήρε μέτρα για να στηρίξει την ανάπτυξη, αλλά όπως είπα και χτες, πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Valls κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο γαλλικό κοινοβούλιο.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μario Draghi, έχει επιδείξει ετοιμότητα να λάβει περαιτέρω βήματα εφόσον χρειαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το γαλλικό κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του κ. Valls με 269 ψήφους υπέρ και 244 κατά. Από την ψηφοφορία απείχαν 31 βουλευτές του Σοσιαλιστικού κόμματος.

Νωρίτερα την Τρίτη ο κ. Valls ανέφερε πως τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλη την ευελιξία που επιτρέπουν οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ευρωπαϊκή Ένωση για να χαλαρώσουν την δημοσιονομική προσαρμογή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v