Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκοτία: Προηγείται το "Όχι" στις δημοσκοπήσεις

Οι τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι 6% με 14% των 4,3 ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα είναι αναποφάσιστοι. Μεταξύ όσων έχουν αποφασίσει, το «Όχι» προηγείται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά και το «Ναι» έχει κερδίσει έδαφος.

Σκοτία: Προηγείται το Όχι στις δημοσκοπήσεις

Πολυπληθείς συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται αυτές τις ώρες στην Σκοτία, κατά την τελευταία ημέρα πριν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, καθώς και οι δύο πλευρές δίνουν την τελική τους προσπάθεια να πείσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας συμμετέχουν σε μαζική συγκεντρωση στην Γλασκόβη, ενώ σε κοντινή τοποθεσία έχουν συγκεντρωθεί οι υπέρμαχοι της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πολύ μικρές αποκλίσεις στις προθέσεις ψήφου των Σκοτσέζων. Τρεις δημοσκοπήσεις που κοινοποιήθηκαν τελευταία δείχνουν όλες ότι η άποψη του «Όχι» προηγείται με 52% σε σχέση με 48% του «Ναι.»

Οι ίδιες αυτές δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι περίπου 6% με 14% των 4,3 ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα, δεν έχουν ακόμη καταλήξει στις αποφάσεις τους. Μεταξύ όσων έχουν αποφασίσει, το «Όχι» προηγείται μεν κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά και το «Ναι» έχει κερδίσει έδαφος.

Πάντως οι αναλυτές σχολιάζουν ότι η αγορά δίνει λίγες πιθανότητες στην επικράτηση του «Ναι». Δεν υπάρχει ούτε ένας πελάτης μας που να προετοιμάζεται για σκοτσέζικη έξοδο», σχολιάζει στέλεχος της Citigroup.

Και οι δύο πλευρές περιμένουν μεγάλη συμμετοχή στην ψηφοφορία. Η αρμόδια αξιωματούχος της καταμέτρησης δήλωσε στο BBC ότι έχει ήδη επιστραφεί το 80% των 790.000 ταχυδρομικών ψήφων οι οποίες είχαν αποσταλεί για ταχυδρομική συμμετοχή.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v