Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Σε χαμηλό 4ετίας οι άμεσες ξένες επενδύσεις

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν FDI 7,2 δισ. δολ. με πτώση 14% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσό από τον Ιούλιο 2010.

Κίνα: Σε χαμηλό 4ετίας οι άμεσες ξένες επενδύσεις

Οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Κίνα υποχώρησαν τον Αύγουστο στα χαμηλότερα επίπεδα σε 4 χρόνια και πλέον, σε μια ακόμη ένδειξη επιβράδυνσης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Τα μεγέθη για τις άμεσες ξένες επενδύσεις (foreign direct investments) είναι ευμετάβλητα όσον αφορά τις μηνιαίες μετρήσεις, αλλά πάντως τα στοιχεία που εξέδωσε το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας έδειξαν πτώση επί τρίτο επάλληλο μήνα. Επίσης, συνάδουν με την αυξανόμενη αδυναμία στην βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, τις επενδύσεις σε σταθερό εισόδημα, την μεταποίηση και τις κατασκευές.

Οσον αφορά τις άμεσες ξένες επενδύσεις FDI, εκδηλώθηκε τον Αύγουστο πτώση από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ιαπωνία και την ΝΑ Ασία, ενώ αύξηση από την Νότιο Κορέα και την Βρετανία.

Το υπουργείο ανακοίνωσε από το Πεκίνο ότι πραγματοποιήθηκαν FDI 7,2 δισ. δολ. με πτώση 14% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσό από τον Ιούλιο 2010.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v