Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

America Movil: Επαφές για πώληση ενεργητικού $17,5 δισ.

Η εταιρεία του Carlos Slim εξετάζει μεταξύ άλλων την πώληση της BCE Bell Canada και China Mobile. Στόχος η μείωση προστίμων από τις ρυθμιστικές αρχές.

America Movil: Επαφές για πώληση ενεργητικού $17,5 δισ.

Η Αmerica Movil έχει έρθει σε επαφή με πιθανούς αγοραστές, μεταξύ των οποίων και η AΤ&Τ και η Soft Bank, για στοιχεία ενεργητικού που μπορεί να φτάσουν ως και τα $17,5 δισ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία εξετάζει την πώληση της BCE Bell Canada και China Mobile.

Η πώληση θα περιλαμβάνει τις υποδομές της America Movil σε μια σειρά από πολιτείες από την βόρεια ως τη νότια ακτή του Μεξικό, ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές.

Σημειώνεται πως η America Movil, η οποία ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Carlos Slim, πουλάει ενεργητικό στην μεγαλύτερη αγορά της για να κατευνάσει τις ρυθμιστικές αρχές, καθώς τα πρόστιμα έχουν περιορίσει τα κέρδη.

Η μεξικάνικη εταιρεία, η οποία έχει μερίδιο 70% στην εγχώρια αγορά ασύρματης τηλεφωνίας ελπίζει σε αναστολή ορισμένων προστίμων αν μειώσει το μερίδιο της κάτω από το 50%.

Ο CEO, Daniel Hajj, ανακοίνωσε στις 22 Ιουλίου ότι η πώληση στοιχείων ενεργητικού έχει σαν στόχο να ενισχύσει τον ανταγωνισμό στο Μεξικό, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v