Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ινδία: Νέο φθηνό κινητό από $105 παρουσίασε η Google

Μετά την Ινδία η Google σκοπεύει να επεκτείνει το «Android One» στην Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και άλλες αγορές της Νότιας Ασίας.

Ινδία: Νέο φθηνό κινητό από $105 παρουσίασε η Google

Ένα «έξυπνο κινητό» που κοστίζει μόλις $105 εισήγαγε στην αγορά της Ινδίας η Google, την πρώτη συσκευή από την πρωτοβουλία «Αndroid One» που έχει στόχο να τονώσει τις πωλήσεις στις αναδυόμενες αγορές μέσω χαμηλότερων τιμών.

Η εταιρεία με έδρα το Mountain View συνεργάστηκε με τις ινδικές Micromax, Karbonn και Spice Mobiles για να εισάγει ένα κινητό με τιμή 6.399 ινδικές ρουπίες, το οποίο είναι εξοπλισμένο με το λειτουργικό σύστημα της Google και στοχεύει στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά κινητών στον κόσμο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μετά την Ινδία η Google σκοπεύει να επεκτείνει το «Android One» στην Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και άλλες αγορές της Νότιας Ασίας ως το τέλος του 2014 και σε άλλες χώρες το 2015.

Ο Sundar Pichai, ο οποίος είναι επικεφαλής στις μονάδες Android και Chrome, ανέφερε σε εκδήλωσε στο Νέο Δελχί της Ινδίας ότι η εταιρεία συνεργάζεται με την Acer, την HTC και την Panasonic για να εξελίξει νέα προϊόντα για το «Android One».

Ο κ. Pichai σημείωσε πως οι αναβαθμίσεις στο λογισμικό για τα τηλέφωνα «Android One» θα γίνονται απευθείας από την Google.

«Μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ, η Ινδία είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά έξυπνων κινητών στον κόσμο και η Google δεν θα αφήσει μια τόσο μεγάλη αγορά στον έλεγχο εταιρειών που χρησιμοποιούν λειτουργικά συστήματα Android, όπως συμβαίνει στην Κίνα» ανέφερε ο Neil Shah, αναλυτής στην Counterpoint Research.

Σημειώνεται πως σε πρόσφατη έκθεση της Nomura αναφέρεται ότι μόλις το 10% του πληθυσμού της Ινδίας έχει «έξυπνο κινητό» και το ποσοστό αυτό αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Υπάρχουν τουλάχιστον 80 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά «έξυπνων κινητών» στην Ινδία και οι αναλυτές υποστηρίζουν πως τα «Αndroid One» πρέπει να προσφέρουν κάτι παραπάνω από χαμηλό κόστος για να ανταγωνιστούν την Samsung, την Motorola και την Xiaomi.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v