Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ZF: Εξαγοράζει την αμερικάνικη TRW

Ο συνδυασμός των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει μια οντότητα με ετήσιες πωλήσεις 41 δισ. δολάρια, τοποθετώντας την ZF στη δεύτερη θέση των προμηθευτών εξαρτημάτων αυτοκινήτου στον κόσμο.

ZF: Εξαγοράζει την αμερικάνικη TRW

Η ZF Friedrichshafen AG ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της TRW Automotive Holdings έναντι 11,7 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία με έδρα το Μίτσιγκαν ανέφερε πως η ZF θα πληρώσει 105,60 δολάρια την μετοχή. Η προσφορά είναι 16% υψηλότερη από το κλείσιμο της μετοχής στις 9 Ιουλίου, όταν το Bloomberg μετέδωσε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον της γερμανικής ZF.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, η συμφωνία έχει εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών.

Η εξαγορά δίνει στην γερμανική ZF πρόσβαση στην τεχνολογία της TRW, από αερόσακους μέχρι αισθητήρες σύγκρουσης.

H ΤRW, ο μεγαλύτερος πελάτης της οποίας είναι η Volkswagen, έχει ανακάμψει από την αμερικάνικη ύφεση και την περασμένη χρονιά ανακοίνωσε ετήσιες πωλήσεις 17,4 δισ. δολάρια από 11,6 δισ. δολάρια το 2009.

Με βάση στοιχεία από την Automotive News, ο συνδυασμός των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει μια οντότητα με ετήσιες πωλήσεις 41 δισ. δολάρια, τοποθετώντας την ZF στη δεύτερη θέση των προμηθευτών εξαρτημάτων αυτοκινήτου στον κόσμο. Αυτήν την στιγμή η ZF βρίσκεται στην ένατη θέση των προμηθευτών και η TRW στην ενδέκατη. Και οι δύο μαζί μπορούν να ξεπεράσουν την Denso της Ιαπωνίας, η οποία έχει περίπου 35,8 δισ. δολάρια πωλήσεις το 2013 και βρίσκεται πίσω από την γερμανική Bosch.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v