Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενεζουέλα: «Οικονομικός δολοφόνος» ο Χάουζμαν

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαντούρο επιτέθηκε κατά του καθηγητή στο Χάρβαρντ, Ρικάρντο Χάουζμαν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος το βράδυ της Πέμπτης.

Βενεζουέλα: «Οικονομικός δολοφόνος» ο Χάουζμαν

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαντούρο έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης και γενικό εισαγγελέα της χώρας να κινηθεί νομικά ενάντια στον καθηγητή του Χάρβαρντ, Ρικάρντο Χάουζμαν, λέγοντας πως ο οικονομολόγος προσπάθησε να αποσταθεροποιήσει τη χώρα με άρθρο στο οποίο τάσσεται υπέρ μιας χρεοκοπίας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Μαντούρο επιτέθηκε κατά του κ. Χάουζμαν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος το βράδυ της Πέμπτης, αποκαλώντας τον ένα «οικονομικό δολοφόνο» που συμμετέχει στην καμπάνια που έχει ξεκινήσει σε όλο τον κόσμο κατά της Βενεζουέλας.

Υπενθυμίζεται ότι τα ομόλογα της Βενεζουέλας πραγματοποίησαν βουτιά αυτή την εβδομάδα, μετά από άρθρο του κ. Χάουζμαν που δημοσιεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου και στο οποίο ο γνωστός οικονομολόγος υποστηρίζει ότι η χώρα πρέπει να εξετάσει τη λύση της χρεοκοπίας.

Η ομιλία του κ. Μαντούρο ήταν «η δεσποτική διατριβή ενός γκάνκστερ» ανέφερε στο Bloomberg ο κ. Χάουζμαν.«Αυτό είναι το Τεκμήριο Α για το πώς η Βενεζουέλα δεν είναι δημοκρατία. Χρησιμοποιεί την θέση του ως επικεφαλής του κράτους για να τρομάξει ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά».

Το γραφείο του προέδρου της Βενεζουέλας, του υπουργού Δικαιοσύνης και του υπουργείου Επικοινωνίας δεν απάντησαν στις ερωτήσεις του Bloomberg για τις δράσεις που σχεδιάζονται κατά του Χάουζμαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v