Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκοτία: Οριακό προβάδισμα για το «όχι»

Στο 51% η στήριξη για το «όχι» σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της ICM για λογαριασμό της Guardian, η οποία διενεργήθηκε μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης.

Σκοτία: Οριακό προβάδισμα για το «όχι»

Από μια κλωστή κρέμεται η πολιτική ένωση μεταξύ Αγγλίας και Σκοτίας σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της ICM για λογαριασμό της Guardian, η οποία δείχνει ότι οι υποστηρικτές του «όχι» προηγούνται μόλις κατά δύο μονάδες.

Συγκεκριμένα παρά την τεράστια καμπάνια των τελευταίων ημερών από πολιτικούς και επιχειρηματίες κατά της διάσπασης, η δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε την Παρασκευή δείχνει ότι υπέρ της ένωσης τάσσεται το 51% και υπέρ της ανεξαρτησίας το 49%.

Η δημοσκόπηση βασίζεται σε στοιχεία από τηλεφωνικές συνεντεύξεις που διενεργήθηκαν μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης. Είναι η πρώτη δημοσκόπηση της ICM που γίνεται μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Σημειώνεται πως κατά την περίοδο που διενεργήθηκε η δημοσκόπηση βρισκόταν σε εξέλιξη η περιοδεία των ηγετών των τριών μεγαλύτερων βρετανικών κομμάτων στη Σκοτία, ενώ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δημοσιεύτηκαν πολλές αναλύσεις για τους κινδύνους που ενέχει η απόσχιση. Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ προειδοποίησε για τους κινδύνους γύρω από το κοινό νόμισμα, ενώ η Royal Bank of Scotland διαμήνυσε ότι είναι έτοιμη να μεταφέρει την έδρα της από το Εδιμβούργο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v