Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Απροσδόκητη αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή

Καλύτερα των προσδοκιών τα στοιχεία για τον βιομηχανικό κλάδο της ευρωζώνης.. Διπλάσια των εκτιμήσεων η αύξηση της παραγωγής τον Ιούλιο.

Ευρωζώνη: Απροσδόκητη αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή

Θετική έκπληξη αποτελούν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης, καθώς η αύξηση του Ιουλίου αποδεικνύεται διπλάσια των εκτιμήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1% σε μηνιαία βάση, ενώ οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters - προέβλεπαν αύξηση κατά 0,5%. Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης αυξήθηκε τον Ιούλιο κατά 2,2% έναντι εκτιμήσεων στο 1,3%. 

Τον προηγούμενο μήνα, ο βιομηχανικός κλάδος της ευρωζώνης είχε υποχωρήσει στο κόκκινο. Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή είχε μειωθεί τον Ιούνιο κατά 0,3% σε μηνιαία βάση. Σε ετήσια βάση είχε αυξηθεί κατά μόλις 0,2%.

Ο βιομηχανικός κλάδος της ευρωζώνης ανεβάζει ταχύτητα και μάλιστα παρά την ουκρανική κρίση. Η Ευρώπη έθεσε σήμερα σε ισχύ νέο πακέτο κυρώσεων ενάντια της Ρωσίας, με πολλές πλευρές να εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις των αποφάσεων κυρίως στο βιομηχανικό κλάδο της Γηραιάς Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v