Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα στην Αυστραλία

Για πρώτη φορά από το 2003, η Αυστραλία αυξάνει το επίπεδο συναγερμού σε "υψηλό". Διαπιστώθηκε ότι αρκετοί Αυστραλοί μάχονται με τους Τζιχαντιστές. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένο σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης.

Συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα στην Αυστραλία

Η Αυστραλία αύξησε το επίπεδο συναγερμού της χώρας για τον κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής σε «υψηλό» από μεσαίο», όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Τόνι Άμποτ. Ο ίδιος έσπευσε πάντως να υπογραμμίσει ότι δεν διαθέτει πληροφορίες για συγκεκριμένο σχέδιο τρομοκρατικού χτυπήματος, συμπληρώνοντας πως η αυξημένη επαγρύπνηση επιβάλλεται επειδή διαπιστώθηκε ότι αρκετοί Αυστραλοί μάχονται ως Τζιχαντιστές με το Ισλαμικό Κράτος.

«Ο γενικός διευθυντής ασφαλείας αύξησε το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής σε υψηλό» δήλωσε ο πρωθυπουργός  και συμπλήρωσε: «Θέλω να υπογραμμίσω πως αυτό δεν σημαίνει πως επίκειται κάποια τρομοκρατική επίθεση. Δεν έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες για κάποια συγκεκριμένη απειλή. Αυτό που έχουμε είναι πληροφορίες ότι υπάρχουν άνθρωποι με την πρόθεση και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εδώ στην Αυστραλία»

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά από το 2003 που η Αυστραλία αυξάνει το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v