Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Twitter: Bγαίνει για πρώτη φορά στις αγορές χρέους

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο πουλάει δύο μετατρέψιμα ομόλογα των 650 εκατ. δολαρίων, διάρκειας πέντε και επτά ετών.

Twitter: Bγαίνει για πρώτη φορά στις αγορές χρέους

To Τwitter βγαίνει στις αγορές χρέους για πρώτη φορά, με σχέδια να αντλήσει μέχρι και 1,5 δισ. δολάρια για να επενδύσει σε εξαγορές και επέκταση των δραστηριοτήτων του.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο πουλάει δύο μετατρέψιμα ομόλογα των 650 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με τα έγγραφα που υπέβαλε χθες το Twitter το ένα λήγει σε πέντε έτη και το άλλο σε επτά.

Η προσφορά μπορεί να ανέλθει στα 1,5 δισ. δολάρια, αν οι τράπεζες που εμπλέκονται ασκήσουν το δικαίωμα υπερ-κατανομής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, το Τwitter, το οποίο δεν αναμένεται να είναι κερδοφόρο φέτος, επενδύει για να ενισχύσει τα έσοδα από διαφημίσεις και να κάνει το προϊόν ελκυστικό σε ένα ευρύτερο ακροατήριο.

Καλά πληροφορημένη πηγή ανέφερε πως το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο εμπνεύστηκε από εταιρείες κολοσσούς στον τομέα της τεχνολογίας όπως η Google και η Netflix, οι οποίες προχώρησαν με επιτυχία σε εκδόσεις χρέους.

Η απόφαση πάρθηκε δύο μήνες αφότου ο Anthony Noto, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs ο οποίος βοήθησε στην IPO του Twitter στις 6 Νοεμβρίου, αντικατέστησε τον Mike Gupta ως CFO της εταιρείας.

Σύμφωνα με την πηγή του Bloomberg, η Goldman Sachs και η Morgan Stanley έχουν αναλάβει την έκδοση χρέους της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v