Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκοτία: Το 53% θα ψηφίσει «όχι» στην ανεξαρτησία

Τα αποτελέσματα δεν λαμβάνουν υπόψη το 10% των ερωτηθέντων που δήλωσαν αναποφάσιστοι. Στην Σκοτία οι ηγέτες των τριών μεγάλων κομμάτων της Βρετανίας. «Θέλουμε να μείνετε» διαμηνύουν στους Σκοτσέζους ψηφοφόρους σε κοινή τους ανακοίνωση.

Σκοτία: Το 53% θα ψηφίσει «όχι» στην ανεξαρτησία

Το 53% των Σκοτσέζων σκοπεύει να ψηφίσει ενάντια στην απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο στο δημοψήφισμα που θα διενεργηθεί την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε την Τετάρτη. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Survation για λογαριασμό της Daily Record δείχνει πως το 47% σκοπεύει να ψηφίσει υπέρ της ανεξαρτησίας. 

Τα αποτελέσματα δεν λαμβάνουν υπόψη το 10% των ερωτηθέντων που δήλωσαν αναποφάσιστοι. 

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί δημοσκόπηση των Sunday Times πριν από τρεις ημέρες, η οποία έδινε για πρώτη φορά προβάδισμα στο στρατόπεδο των υπέρμαχων της ανεξαρτησίας. 

Τα τελευταία στοιχεία κυκλοφορούν την στιγμή που ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο Νικ Κλεγκ και ο Εντ Μίλιμπαντ έχουν μεταβεί στη Σκοτία σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την διάσπαση. H απόφαση για την έκτακτη επίσκεψη στα βόρεια σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου αποφασίστηκε σε συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Ντ. Κάμερον και του ηγέτη των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ.

«Υπάρχουν πολλά που μας χωρίζουν αλλά υπάρχει κάτι στο οποίο συμφωνούμε με παθός: το Ηνωμένο Βασίλειο είναι καλύτερα αν μείνει ενωμένο. Γιαυτό αποφασίσαμε όλοι μας ότι αύριο πρέπει να βρισκόμαστε στη Σκοτία και όχι στο Γουέστμινστερ για την ώρα του πρωθυπουργού. Θέλουμε να ακούσουμε και να μιλήσουμε σε ψηφοφόρους για την τεράστια απόφαση με την οποία είναι αντιμέτωποι. Το μήνυμα μας προς τον λαό της Σκοτίας είναι απλό: θέλουμε να μείνετε» ανέφεραν οι τρεις ηγέτες σε κοινή τους ανακοίνωση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v