Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενεζουέλα: Άλμα στις αποδόσεις των ομολόγων

Η απόδοση κρατικού ομολόγου $1,5 δισ. έχει ανέβει πάνω από το 30%, ενώ στο 25% σκαρφάλωσε την Τετάρτη η απόδοση ομολόγου της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας.

Βενεζουέλα: Άλμα στις αποδόσεις των ομολόγων

Υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της Βενεζουέλας, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μπορεί να οδηγήσουν σε μια αναδιάρθρωση του χρέους.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ρικάρντο Χάουζμαν, οικονομολόγος του Χάρβαρντ και πρώην υπουργός στην Βενεζούελα, δημοσίευσε άρθρο στο οποίο υποστηρίζει πως η χώρα πρέπει να χρεοκοπήσει.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., οι αποδόσεις των μακροχρόνιων ομολόγων της Βενεζουέλας κινούνται υψηλότερα τoυς τελευταίους μήνες, αλλά ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν δύο ομόλογα που λήγουν τον επόμενο μήνα έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα.

Ειδικότερα, η απόδοση κρατικού ομολόγου $1,5 δισ. έχει ανέβει πάνω από το 30%, ενώ στο 25% σκαρφάλωσε την Τετάρτη η απόδοση ομολόγου της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας.

Εν τω μεταξύ, σημαντική άνοδο έχει σημειώσει τον τελευταίο μήνα το κόστος ασφάλισης για ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας. Τα CDS της Βενεζουέλας έχουν ανέλθει στις 1.486 μονάδες βάσης, το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στον κόσμο μετά την Αργεντινή, η οποία έχει χρεοκόπησε τον Ιούλιο για όγδοη φορά στην ιστορία της.

Οι αποδόσεις των δύο ομολόγων. Πηγή F.T.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v