Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βarclays: Στο $1,10 το ευρώ τους επόμενους 12 μήνες

Οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας προβλέπουν ότι το ευρώ θα υποχωρήσει στα 1,17 δολάρια τους επόμενους έξι μήνες και στα 1,10 δολάρια τους επόμενους δώδεκα.

Βarclays: Στο $1,10 το ευρώ τους επόμενους 12 μήνες

Η Ισπανία δεν είχε κερδίσει το παγκόσμιο κύπελλο, ο Γέρχαρντ Σρέντερ ήταν καγκελάριος της Γερμανίας, επικεφαλής της ΕΚΤ ήταν ο Βιμ Ντούιζενμπεργκ και η ισοτιμία του ευρώ ήταν στα 1,10 δολάρια.

Όπως αναφέρουν οι F.T. ήταν το μακρινό 2003 και σύμφωνα με την Barclays το ευρώ οδεύει προς αυτά τα επίπεδα τους επόμενους 12 μήνες.

Οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας προβλέπουν ότι το ευρώ θα υποχωρήσει στα 1,17 δολάρια τους επόμενους έξι μήνες και στα 1,10 δολάρια τους επόμενους δώδεκα. Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα βρέθηκε για τελευταία φορά σε αυτό το επίπεδο τον Σεπτέμβριο του 2003.

«Περιμένουμε πως θα είναι μια μακροχρόνια τάση, η οποία θα επιστρέψει την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου σε προ δεκαετίας χαμηλά» αναφέρουν στην έκθεση τους.

Σημειώνεται πως το ευρώ έχει διολισθήσει ήδη κατά 8% από τις 6 Μαίου, την ημέρα που ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, υποσχέθηκε να προχωρήσει σε νέα μέτρα τόνωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v