Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αpple: Τα αποκαλυπτήρια των νέων μεγαλύτερων iPhones

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν οθόνες «Retina HD», οι οποίες είναι αρκετά μεγαλύτερες από αυτές των προγενέστερων μοντέλων. Είναι εξοπλισμένα με τον νέο ισχυρότερο επεξεργαστή A8. Στα $199 η τιμή του iPhone 6. Από $299 το iPhone 6 plus.

Αpple: Τα αποκαλυπτήρια των νέων μεγαλύτερων iPhones

Τα νέα μοντέλα iPhone 6 και iPhone 6 plus παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια ο CEO της εταιρείας, Tim Cook. 

«Σήμερα παρουσιάζουμε την πιο σημαντική εξέλιξη στην ιστορία του iPhone» δήλωσε ο ίδιος, τονίζοντας πως είναι τα καλύτερα iPhone που έχει κατασκευάσει ποτέ η Apple.

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν οθόνες «Retina HD», οι οποίες είναι αρκετά μεγαλύτερες από αυτές των προγενέστερων μοντέλων. Συγκεκριμένα το iPhone 6 θα διαθέτει οθόνη 4,7 ιντσών και το iPhone 6 plus οθόνη 5,5 ιντσών. Η ανάλυση είναι 1334 x 750 pixels και 1920 x 1080 pixels αντίστοιχα. To iPhone 5 έχουν 1136 x 640 pixels ανάλυση.

Αν και έχουν μεγαλύτερη οθόνη τα καινούργια iPhones είναι πιο λεπτά, στα 6,9 mm και 7,1 mm αντίστοιχα.

Ο επεξεργαστής των νέων μοντέλων είναι ο A8, με 64 bit. Ο επεξεργαστής A8 έχει 2 δισ. τρανζίστορ. Ο A7 στο iPhone 5s έχει 1,3 δισ. τρανζίστορ. 

H τιμή του μικρότερου iPhone 6 ξεκινάει από τα 199 δολάρια με συμβόλαιο δύο ετών, ενώ του iPhone 6 plus θα ξεκινάει από τα 299 δολάρια. 

Σημειώνεται ότι το πρώτο iPhone του 2007 είχε οθόνη 3,5 ιντσών. Η Apple διατήρησε αυτό το μέγεθος για αρκετά χρόνια, στα iPhone 3G, 3GS, 4 και 4S. Το 2012 η εταιρεία κυκλοφόρησε το iPhone 5, το οποίο είχε το ίδιο πλάτος αλλά ήταν ψηλότερο, αυξάνοντας το μέγεθος της οθόνης στις 4 ίντσες. To iPhone 5S είχε ακριβώς το ίδιο μέγεθος με το iPhone 5.

Το iPhone 6 αντιπροσωπεύει την μεγαλύτερη αύξηση στο μέγεθος της οθόνης στην ιστορία των iPhones.

Apple Watch: Η πρώτη φορετή συσκευή της εταιρείας

Μαζί με τα νέα iPhones η εταιρεία παρουσίασε και το Apple Watch, αποκαλώντας την πρώτη φορετή της συσκευή το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της.

Το ρολόι θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του 2015, από την τιμή των 349 δολαρίων. Θα κυκλοφορήσει σε δύο μεγέθη - ένα για άντρες και ένα για γυναίκες – και σε τρεις τύπους: το Apple Watch, το Apple Watch Sport και το Apple Watch Edition, από χρυσό 18 καρατίων.

Ο χειρισμός των λειτουργιών στην οθόνη του ρολογιού θα γίνεται με το digital crown. Oι εφαρμογές θα εμφανίζονται σε μικρούς κύκλους στην οθόνη και θα ανοίγουν με ένα άγγιγμα. Για να εστιάσει κανείς στα αντικείμενα θα χρησιμοποιεί το digital crown. 

Το Apple Watch θα έχει εφαρμογή για την μέτρηση των καρδιακών παλμών, θα ενσωματώνει φωνητικές εντολές της Siri και θα είναι συμβατό με τα iPhones.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v