WSJ: H EKT θα μοιραστεί στοιχεία για stress tests με τράπεζες

Συναντήσεις με αξιωματούχους της ΕΚΤ θα έχουν τραπεζικά στελέχη, για να ενημερωθούν σχετικά με τα stress tests. Τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις τράπεζες 48 ώρες πριν την επίσημη δημοσίευση τους.

WSJ: H EKT θα μοιραστεί στοιχεία για stress tests με τράπεζες

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συναντηθούν με στελέχη τραπεζών για να μοιραστούν ένα μέρος των αποτελεσμάτων των stress tests, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στην WSJ.

Τα οριστικά αποτελέσματα θα δοθούν στις τράπεζες 48 ώρες πριν από την επίσημη δημοσίευση τους.

«Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς έχει γίνει, η διαδικασία έχει δρομολογηθεί εδώ και καιρό» ανέφερε τραπεζικός αναλυτής στη Citigroup. «Ένας μικρός αριθμός τραπεζών θα πρέπει να λάβει επιπρόσθετα μέτρα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ, με την ενημέρωση στελεχών για τα αποτελέσματα των stress test η ΕΚΤ έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να καλύψουν ενδεχόμενα κεφαλαιακά κενά ή να υποδείξουν παραλείψεις και λάθη πριν την επίσημη δημοσίευση στα τέλη Οκτωβρίου.

Αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν πως εννιά ευρωπαϊκές τράπεζες δεν θα περάσουν τις δοκιμές αντοχής. Οι τράπεζες που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κεφαλαιακές ελλείψεις είναι η Monte dei Paschi di Siena, η γερμανική Commerzbank και η πορτογαλική Banco Comercial Portugues.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v