Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Google: Νέα εμπόδια στην συμφωνία με Κομισιόν

Ανταγωνιστικές εταιρείες της Google ζητούν από την Κομισιόν να απαιτήσει περισσότερες παραχωρήσεις. O διαδικτυακός κολοσσός έχει βελτιώσει μέχρι σήμερα τρεις φορές τις προτάσεις του. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την Κομισιόν» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Google: Νέα εμπόδια στην συμφωνία με Κομισιόν

H Google θα πρέπει να κάνει περισσότερες παραχωρήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να βάλει τέλος στην τετραετή έρευνα για την κατάχρηση κυριαρχικής θέσης στην αγορά αναζήτησης και διαφήμισης στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σημειώνεται πως ο διαδικτυακός κολοσσός έχει βελτιώσει μέχρι σήμερα τρεις φορές τις προτάσεις του, μετά από κατηγορίες της Microsoft, Ευρωπαίων εκδοτών και ανταγωνιστών για προνομιακή μεταχείριση στα δικά της αποτελέσματα αναζήτησης και για εμπόδια στην μετακίνηση διαφημιστικών σε άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, την περασμένη εβδομάδα οι ανταγωνιστές αύξησαν την πίεση στον Επίτροπο Αλμούνια να απαιτήσει περισσότερες παραχωρήσεις, υποστηρίζοντας πως η προτεινόμενη συμφωνία του Φεβρουαρίου είναι καταστροφική για τους ίδιους και «οχυρώνει» το μερίδιο αγοράς 80% της Google.

Τους τελευταίους δύο μήνες 18 εταιρείες εξέφρασαν τις ενστάσεις τους στην πρόθεση του Αλμούνια να παρακάμψει τις αντιρρήσεις τους.

«Στις απαντήσεις τους στα γράμματα μας οι ενάγοντες υπέβαλαν νέα επιχειρήματα και στοιχεία, ορισμένα από τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την Google να δούμε αν είναι έτοιμη να προσφέρει λύσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αντουάν Κολομπανί.

Ο ίδιος αρνήθηκε να πει αν υπάρχει διορία για την Google να απαντήσει.

Ο εκπρόσωπος της Google δήλωσε: «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την Κομισιόν για την επίλυση των ανησυχιών που έχουν εκφραστεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v