Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mετά τις 17 Οκτωβρίου τα αποτελέσματα των stress tests

Η 24η Οκτωβρίου φαίνεται ως η πιθανότερη ημερομηνία δημοσίευσης σύμφωνα με δύο πηγές του Reuters. Τις επόμενες εβδομάδες η ακριβής ημερομηνία λέει η ΕΚΤ. Δεν έχει ληφθεί ακόμα οριστική απόφαση ανέφερε η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή.

Mετά τις 17 Οκτωβρίου τα αποτελέσματα των stress tests

Τα αποτελέσματα των ελέγχων των ευρωπαϊκών τραπεζών αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 17 Οκτωβρίου, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχε παρουσιάσει άτυπα την 17η Οκτωβρίου ως ημερομηνία δημοσίευσης των αποτελεσμάτων και είχε δώσει ανάλογες πληροφορίες σε ορισμένες τράπεζες. Οι πηγές του Reuters υποστήριξαν πως η ημερομηνία αυτή είναι εξαιρετικά απίθανο να τηρηθεί.

Δύο πηγές υποστήριξαν ότι η 24η Οκτωβρίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία δημοσίευσης. Τρίτη πηγή ανέφερε πως η απόφαση για την ημερομηνία δημοσίευσης δεν έχει ληφθεί ακόμα, αλλά μπορεί να είναι την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα για τις τράπεζες ανακοινώνονται συνήθως την Παρασκευή μετά το κλείσιμο των αγορών, ώστε οι χρηματιστές να έχουν χρόνο να εμπεδώσουν τα στοιχεία πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων τη Δευτέρα.

Η ΕΚΤ αναλαμβάνει ρόλο τραπεζικού επόπτη της ευρωζώνης στις 4 Νοεμβρίου και έχει ανακοινώσει πως θα έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση πριν από το τέλος Οκτωβρίου.

«Θα δημοσιεύσουμε την ακριβή ημερομηνία τις επόμενες εβδομάδες» ανέφερε η ΕΚΤ. «Υποστηρίζαμε πάντοτε ότι θα είναι το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου».

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ) υποστήριξε πως δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για την ημερομηνία. «Μόλις εγκριθεί η ημερομηνία δημοσίευσης, θα την ανακοινώσουμε» ανέφερε η EBA.

Στις 1 Σεπτεμβρίου το Reuters είχε μεταδώσει ότι οι τράπεζες θα λάβουν προκαταρκτικά αποτελέσματα ένα μήνα πριν την τελική ανακοίνωση, ώστε να έχουν χρόνο να κάνουν σχέδια για ενδεχόμενα μεγάλα κεφαλαιακά κενά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v