Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Iσπανία: Άνοδος 0,8% στις τιμές των κατοικιών το Q2

Την μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τιμές των νεόδμητων κατοικιών, κατά 1,9%. Την ίδια ώρα οι τιμές των «μεταχειρισμένων» κατοικιών αυξήθηκαν κατά 0,2%

Iσπανία: Άνοδος 0,8% στις τιμές των κατοικιών το Q2

Οι τιμές των κατοικιών στην Ισπανία αυξήθηκαν 0,8% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2014, έναντι πτώσης 1,6% το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ισπανική στατιστική υπηρεσία (ΙΝΕ) τη Δευτέρα.

Με βάση τα στοιχεία της INE, οι τιμές των κατοικιών στην Ισπανία αυξήθηκαν για τελευταία φορά το πρώτο τρίμηνο του 2008.

Όπως μεταδίδει το Reuters, την μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τιμές των νεόδμητων κατοικιών, κατά 1,9%. Την ίδια ώρα οι τιμές των «μεταχειρισμένων» κατοικιών αυξήθηκαν κατά 0,2%. Πρόκειται για την μεγαλύτερη άνοδο από το τέταρτο τρίμηνο του 2007.

Νωρίτερα το Σεπτέμβριο, στοιχεία από την ιστοσελίδα real estate συναλλαγών Fotocasa.es έδειξαν μηνιαία αύξηση 1%, η μεγαλύτερη τα τελευταία οκτώ χρόνια. Με βάση τη Fotocasa, οι τιμές των κατοικιών έχουν υποχωρήσει 43,9% από το υψηλό των 2.952 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο τον Απρίλιο του 2007.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v