Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Έκκληση σε Γερμανία να αυξήσει δαπάνες

Η Γερμανία μπορεί να αυξήσει τις δαπάνες για την χρηματοδότηση υποδομών, υποστήριξε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Η ίδια πρόσθεσε ότι όλα τα κράτη μέλη πρέπει να κάνουν περαιτέρω βήματα στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Λαγκάρντ: Έκκληση σε Γερμανία να αυξήσει δαπάνες

H γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, κάλεσε την Γερμανία να αυξήσει τις επενδύσεις για να ενισχύσει την οικονομία της ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε μια σειρά νέων μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στα κράτη μέλη να στηρίξουν την διαδικασία αυτή μέσω πρόσθετων δαπανών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κ. Λαγκάρντ δήλωσε σε συνέντευξη της στην Les Echos πως η Γερμανία πρέπει να βοηθήσει στην διαδικασία αυτή. «Πιστεύουμε πως θα ήταν καλοδεχούμενες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στη Γερμανία για την χρηματοδότηση υποδομών» σημείωσε, τονίζοντας πως αυτό δεν σημαίνει πως η γερμανική οικονομία πρέπει να γίνει λιγότερο ανταγωνιστική.

Σε ερώτηση σε δεύτερη συνέντευξη της στο Radio Classique για το αν η Γερμανία μπορεί να κάνει περισσότερα για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, η κ. Λαγκάρντ είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό: «Στο ΔΝΤ πιστεύουμε πως η Γερμανία μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω, πάντα προς το συμφέρον της».

Παράλληλα, η κ. Λαγκάρντ επισήμανε στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης πρέπει να προχωρήσουν πέρα από τις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις, δημιουργώντας πιο ευέλικτες αγορές εργασίας και απελευθερώνοντας τον ανταγωνισμό.

«Πιστεύω ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες όσον αφορά την αγορά εργασίας, τις υπερβολικές ρυθμίσεις σε κάποιους τομές, σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας που είναι υπερβολικά προστατευμένοι και οι οποίοι πρέπει να ανοίξουν στον ανταγωνισμό» ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ. «Αυτό ισχύει γιο όλους, είναι αλήθεια για την Γαλλία, είναι αλήθεια για την Γερμανία, είναι αλήθεια για την Ιταλία» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v