Praet: Το πρόγραμμα ABS πιο «σίγουρο» από ΤLTRO's

Στο Δ.Σ. της ΕΚΤ εκφράστηκαν διαφωνίες για το εύρος και την χρονική στιγμή που πρέπει να ξεκινήσει το πρόγραμμα ABS, δήλωσε ο Peter Praet.

Praet: Το πρόγραμμα ABS πιο «σίγουρο» από ΤLTROs

O στόχος της ΕΚΤ να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα αγοράς τίτλων ABS πέρα από τα TLTRO's, είναι να διασφαλίσει ότι τα μέτρα χαλάρωσης θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία ανεξάρτητα από την διάθεση των τραπεζών να χορηγήσουν νέα δάνεια, δήλωσε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, Peter Praet.

«Η ΕΚΤ θέλει να διασφαλίσει ότι ο αντίκτυπος στην οικονομία θα είναι πιο σίγουρος και θα εξαρτάται λιγότερο από την συμπεριφορά των τραπεζών όσον αφορά τη χορήγηση δανείων» ανέφερε ο ίδιος στα περιθώρια συνεδρίου στην Ιταλία.

«Αυτό που είναι ξεκάθαρο εδώ είναι πως υπάρχει μια δέσμευση για ένα μεγάλο αντίκτυπο» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Praet επισήμανε πως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ είχαν μια εκτεταμένη συζήτηση για τις αποφάσεις του Σεπτεμβρίου. «Εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις όσον αφορά την έναρξη και το εύρος του προγράμματος» τόνισε, λέγοντας ότι κάποιοι αξιωματούχοι επέμεναν πως η κεντρική τράπεζα πρέπει να περιμένει λίγο αγκόμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v