Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Απροσδόκητο άλμα 1,9% στη βιομηχανική παραγωγή

Η Γερμανία φαίνεται πως αφήνει πίσω της το αδύναμο β' τρίμηνο. Τα στοιχεία το βιομηχανικό κλάδο ξεπερνούν της προσδοκίες και δείχνουν πως η ατμομηχανή της ευρωζώνης ανακάμπτει.

Γερμανία: Απροσδόκητο άλμα 1,9% στη βιομηχανική παραγωγή

Ανεβάζει ταχύτητα η γερμανική βιομηχανία, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας που ξεπερνούν κάθε προσδοκία. 

Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, ενισχύθηκε κατά 1,9% τον Ιούλιο σε μηνιαία βάση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από το Μάρτιο του 2013. Τον προηγούμενο μήνα η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας είχε αυξηθεί κατά 0,4%. 

Οι αναλυτές - βάσει δημοσκόπησης του Reuters - προέβλεπαν μάλιστα επιβράδυνση στο 0,3% για τον Ιούλιο, ενώ η πιο αισιόδοξη εκτίμηση που διατυπώθηκε έκανε λόγο για αύξηση 1,5%.

Τα στοιχεία αυτά είναι αρκετά ενθαρρυντικά μετά τη συρρίκνωση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 0,2% το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Αρκετοί αναλυτές εκτιμούσαν πως το αρνητικό κλίμα θα συνεχιστεί με ύφεση και το τρίτο τρίμηνο. Τα μηνύματα από την ατμομηχανή της γερμανικής βιομηχανίας είναι θετικά. Μόλις χθες ανακοινώθηκε και άλμα 4,6% στις παραγγελίες του βιομηχανικού κλάδου. Η αύξηση ήταν υπερτριπλάσια των προσδοκιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v