Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Google: Ερευνητική συνεργασία 1,5 δισ. με AbbVie

Η εταιρείες θα επενδύσουν $250 εκατ. η κάθε μία για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων και την ανακάλυψη και εξέλιξη νέων φαρμάκων

Google: Ερευνητική συνεργασία 1,5 δισ. με AbbVie

Η αμερικάνικη φαρμακευτική AbbVie και η Calico, μια νέα εταιρεία που δημιούργησε η Google για την καταπολέμηση των ασθενειών του γήρατος, θα επενδύσουν $250 εκατ. η κάθε μία για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων και την ανακάλυψη και εξέλιξη νέων φαρμάκων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η AbbVie και η Calico ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως η αρχική χρηματοδότηση θα βοηθήσει την Calico να δημιουργήσει νέες εγκαταστάσεις στο Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση κάθε εταιρεία μπορεί να επενδύσει επιπλέον $500 εκατ.

«Η Calico σχεδιάζει να εγκαθιδρύσει μια μεγάλη ομάδα επιστημόνων και ερευνητών στο Σαν Φρανσίσκο» ανέφεραν οι εταιρείες στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η Google ανακοίνωσε ότι δημιουργεί την Calico, με επικεφαλής των Art Levinson, πρώην CEO της Genetech, η οποία θεωρείται η πιο επιτυχημένη εταιρεία βιοτεχνολογίας στην ιστορία.

Η Calico διοικείται ανεξάρτητα από την Google και εστιάζει σε προβλήματα που επηρεάζουν την νοητική και φυσική κατάσταση λόγω της γήρανσης.

Η AbbVie είναι η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία που συνεργάζεται με την Calico. Με βάση τους όρους της συμφωνίας η AbbVie θα προσφέρει επιστημονική στήριξη και τεχνογνωσία στο εμπορικό κομμάτι.

Οι συνεταίροι θα μοιραστούν το κόστος και τα κέρδη, εφόσον εξελίξουν φάρμακα και τα εισάγουν στην αγορά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v