Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Άλμα 4,6% στις βιομηχανικές παραγγελίες

Τριπλάσια των εκτιμήσεων η αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία τον Ιούλιο. Ενθαρρυντική εξέλιξη μετά τη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,2% το δεύτερο τρίμηνο.

Γερμανία: Άλμα 4,6% στις βιομηχανικές παραγγελίες

Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφηκε στο βιομηχανικό κλάδο της Γερμανίας τον Ιούλιο, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία παραγγελιών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Συγκεκριμένα, οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία κατέγραψαν τον Ιούλιο τη μεγαλύτερη αύξηση έτους. Ενισχύθηκαν κατά 4,6% σε μηνιαία βάση, ενώ οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters – προέβλεπαν αύξηση μόλις 1,5%.

«Μετά την αβεβαιότητα που προκλήθηκε από τις γεωπολιτικές εξελίξεις και την επιβράδυνση της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο, η ισχυρή αύξηση των παραγγελιών είναι μία ενθαρρυντική εξέλιξη για τη βιομηχανική οικονομία» αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας στην σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως το γερμανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,2% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κυρίως λόγω της αποδυνάμωσης των επενδύσεων, αλλά και του εμπορίου. Ορισμένοι αναλυτές, είχαν εκφράσει μάλιστα φόβους για ύφεση στη Γερμανία και το τρίτο τρίμηνο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v