Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Με μέτριο ρυθμό η ανάπτυξη τον Αύγουστο

Ο μέτριος ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας διατηρήθηκε και τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Beige Book της Fed. Οι συνθήκες στην αγορά εργασίας δεν παρουσίασαν σημαντικές μεταβολές. Η αγορά αυτοκινήτων έδειξε ισχυρά σημάδια ανάκαμψης.

Fed: Με μέτριο ρυθμό η ανάπτυξη τον Αύγουστο

Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό στις περισσότερες περιοχές της χώρας τον Αύγουστο, ανέφερε την Τετάρτη η Fed.

«Καμία από τις 12 περιφέρειες δεν επισήμανε μια ουσιαστική αλλαγή στον ρυθμό ανάπτυξης» σημειώνεται στην Beige Book. 

Με βάση την έκθεση , η αγορά αυτοκινήτων έδειξε ισχυρά σημάδια ανάκαμψης, ενώ οι συνθήκες στον τραπεζικό τομέα βελτιώθηκαν. Οι αναφορές για την μεταποιητική δραστηριότητα ήταν μοιρασμένες σε θετικές και αρνητικές, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν στις περισσότερες περιφέρειες με ήπιο ή μέτριο ρυθμό.

Συνολικά, η ζήτηση για δάνεια αυξήθηκε στις οκτώ από τις δώδεκα περιφέρειες, με τα πιστωτικά κριτήρια να παραμένουν σταθερά. 

Οι συνθήκες στην αγορά εργασίας δεν παρουσίασαν σημαντικές μεταβολές, ωστόσο όλες οι περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας κατέγραψαν δυσκολίες στην εύρεση συγκεκριμένων κατηγοριών εξειδικευμένου προσωπικού. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v